PUNJENJE CO2 BOCA

U ponudi imamo punjenje CO2  boca za ugostiteljstvo.

Punjenje CO2 plina za potrebe u ugostiteljstvu, za aparate za točenje piva ili za radionice, koje koriste aparate za zavarivanje s CO2 plinom.

Nekoliko usputnih informacija o ugljičnom dioksidu
Ugljični dioksid (CO2) je bezbojni plin, ne gori, bez okusa i mirisa. U spoju s vodom stvara se karbonatna kiselina (H2CO3). Posebna svojstva ugljičnog dioksida, kao na primjer njegova inertnost reakcija te velika topivost u vodi čine CO2 idealnim pomagačem u različitim područjima svakodnevnog života i ekologije. U prehrambenoj industriji CO2 daje mnogim napicima pjenušavu svježinu. Kod pripreme vode za piće i neutralizacije otpadnih voda također se traži CO2. U pothlađenom tekućem obliku kao i krutom obliku (suhi led) CO2 se koristi kao rashladno sredstvo s temperaturama od minus 79 °C. Ugljični dioksid se dijelom dobiva iz prirodnih izvora, a dijelom iz industrijskih otpadnih plinova. Ugljični dioksid nastaje u ekonomski interesantnim količinama pri proizvodnji vodika u rafinerijama, kod proizvodnje sintetskog plina te etilen oksida. Prirodni izvori CO2 postoje prvenstveno na područjima vulkanskog porijekla. CO2 tamo dijelom sam od izlazi na površinu ili se tamo gdje su poznata nalazišta, vrše bušenja.

OBRATITE NAM SE SA POVJERENJEM

Dugogodišnje iskustvo i refernce jamac su kvalitete usluge servisa protupožarnih aparata i prodaje protupožarnih vatrogasnih aparata i ostale protupožarne opreme.

 

Servisprodaja