Održavanje stolarije

Izborom Vaših novih prozora odlučili ste se za modernu i visokovrijednu kvalitetu. Vaši prozori su izrađeni prema najnovijem stanju tehnike i stručno su ugrađeni. Kao i svaki drugi građevinski dijelovi, tako naravno i moderni prozori od umjetne mase neizbježno podliježu trošenju. Ako se pridržavate kratkih naputaka u nastavku teksta, moći ćete bez većih napora održati vrijednost Vaših prozora tijekom desetljeća.

Njega i održavanje prozora od umjetne mase – pravilno održavanje
Profili od umjetne mase odlikuju se svojom posebno dugovječnom površinom koja je laka za čišćenje. Za čišćenje Vaših prozora u pravilu je dovoljna mlaka voda s blagim sredstvom za čišćenje i pranje. Ukoliko ne možete ukloniti grubu nečistoću, molimo obratite nam se. Sredstva za ribanje i za čišćenje kućanstva i stakla s agresivnim sastojcima kao alkohol ili amonijak mogu napasti i oštetiti površinu stakla i profila kao i brtve. Molimo koristite samo mekane krpe za čišćenje ili spužve.

Kontrola brtvi
Vaši prozori su u cilju trajnog uklanjanja propuha i vode opremljeni su modernim brtvama vrlo dugog životnog vijeka. Unatoč tome, povremeno bi bilo potrebno ispitati stanje brtvi i njihovo pravilno ležanje u žlijebu i čišćenje pomoću vode i blagog sredstva za čišćenje. U cilju izbjegavanja štete od vlage, također bi povremeno bilo potrebno kontrolirati nepropusnost fuga između prozorskog okvira i zida. Ako se pojave pukotine na brtvenoj masi ili ako je na pojedinim mjestima otpala, neophodno je da nam se javite kako bismo otklonili ovaj problem.

Održavanje okova
Tehnički promišljeni visokovrijedni okovi na Vašim novim prozorima neće Vam stvarati nikakve probleme pri pažljivom postupanju. Sve pokretne dijelove okova potrebno je podmazivati najmanje jednom godišnje uljem ili mašću bez sadržaja kiseline ili smole i po potrebi dotegnuti vijke. Vaši prozori će Vam se odužiti dugogodišnjom lakoćom rukovanja i besprijekornim funkcioniranjem.

Podešavanje okova
Vaši prozori su stručno i brižljivo ugrađeni i podešeni. Naknadno podešavanje okova stoga u pravilu ne bi trebalo biti nužno. Međutim, ekstremni zahtjevi ili pomicanje okvirnog građevinskog kućišta tijekom godina mogu dovesti do potrebe naknadnog podešavanja na slijedećim mehanički relevantnim točkama. Izvedbu ovog posla je najbolje prepustiti

Bočno podešavanje gore (na otklopnom ležaju) Bočno podešavanje dolje (na kutnom ležaju) Podešavanje visine (na kutnoj šarki) Podešavanje pritiska (na kutnom ležaju) Podešavanje pritiska (položaj zapornih čepova)

UPOZORENJE

Ne predlažemo nikome da se upušta u izvođenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tuđi život i zdravlje. Nestručnim izvođenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove informacije shvatite kao informativne i da konkretan rad prepustite kvalificiranom Energinom servisu. Za bilo kakve negativne posljedice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

OBRATITE NAM SE SA POVJERENJEM

Dugogodišnje iskustvo i refernce jamac su kvalitete usluge servisa protupožarnih aparata i prodaje protupožarnih vatrogasnih aparata i ostale protupožarne opreme.

 

Servisprodaja