Komarnici

Fiksni komarnici

Fiksni komarnik izrađuje se od visokokvalitetnog  profila koji se na brz i jednostavan način postavlja u prozor, bez ikakve dodatne montaže. Otporan je na sve vremenske uvjete.

Rolo (integrirani) komarnici

Rolo komarnik izrađuje se od kvalitetnog materijala otporan na sve vremenske uvjete. Rubovi mrežice prolaze kroz vodilice koje su zaštićene posebnim četkicama, koje sprečavaju oštećenje i kidanje mrežice te je jednostavan za rukovanje.

Njihova je glavna prednost da istovremeno pružaju zaštitu od neželjenih insekata i imaju mogućnost zasjenjivanja prostora. Komarnike je moguće ugraditi u roletne sustave ili pod žaluzine, čak i naknadno, u sjenila koja su već postavljena.

 

Rolo komarnici

Rolo komarnik – standardni je jedan od najčešće upotrebljavnih zaštita od neželjenih insekata (prvenstveno komaraca). Ugrađen na prozor omogućava istovremeno i pristup vanjskom dijelu prozora. Izrađen je u potpunosti od aluminijskih plastificiranih profila u nekoliko standardnih boja: siva, bijela ili smeđa.

Prednosti rolo komarnika:

  • jednostavna ugradnja
  • jednostavno podizanje i spuštanje
  • dug rok trajanja
  • mrežica od staklenih vlakana presvučena PVC materijalom sa UV zaštitom
  • montira se na vanjsku stranu prozora direktno na štok
  • ugrađen usporivač koji spriječava naglo namotavanje mrežice

 

Klizni (plisse) komarnici za vrata

Njihove su prednosti jednostavna upotreba, izdržljivost te jednostavno čišćenje i održavanje. Primjenjuju se za zatvaranje većih otvora, poput kliznih vrata.

Svi se komarnici izrađuju u tri standardne boje – bijeloj, smeđoj i sivoj. Uz nadoplatu ih je moguće obojiti u željenu boju RAL ljestvice.

Zaokretni komarnici za vrata

Zaokretni komarnici su komarnici koji se najčešće koriste za balkonska ili ulazna vrata zbog jednostavnosti korištenja prilikom prolaza kroz vrata. Ovi komarnici izrađeni su na okovu za vrata (“šarke”). Izrađeni su od aluminijumskih profila sa fiberglas mrežicom. Najčešće se izrađuju u bijeloj boji. Mogu se plastificirati u boju po želji. Mogu biti i dvokrilni za velike širine.

Klizni komarnici

Za veće staklene površine, poput vrata na balkonima i terasama i kliznih staklenih stijena, vrlo su pogodni klizni komarnici kao sustav za zaštitu od insekata.

To su posebna po mjeri izrađena klizna vrata većih dimenzija, vrlo jednostavna za upravljanje. Zauzimaju vrlo malo prostora i vodoravno klize po profilu.