Petra Preradovića 217 d 31400 Đakovo +385 31 840 333 7:30-15:30 sati
hren

ALU stolarija

ALU stolarija je uglavnom prva opcija ugradnje umjesto drvenih ili PVC profila kada je potrebno ostakliti veliku površinu. Aluminij je lak metal stoga se odlučujemo za ovu vrstu profila kada želimo laganu konstrukciju koja će biti čvrsta i postojana.

S obzirom da aluminij lako provodi toplinu, razvijen je aluminijski profil sa termo prekidom kako bi se poboljšala toplinska svojstva. Upravo sa tom idejom i takvim načinom proizvodnje značajno su se poboljšale njegova termo i zvučna izolacijska svojstva. Postoje i aluminijski profili bez termo prekida, takozvani “hladni profil”.

Međutim, nisu uvijek prioritet termo- izolacijska svojstva; kod visoko frekventnih prostora, poslovnih objekata i sl. mehanička svojstva su važnija. Vaša kuća, poslovni prostor ili zgrada će izgledati moderno i luksuzno uz odabir različitih boja sa jasnim i oštrim linijama.
ALU stolarija može se raditi od plastificiranih ili eloksiranih profila. Plastifikacijom se dobiva mogućnost bojanja u bilo koju boju prema RAL karti. Ovom tehnikom se osim estetskog efekta postiže  i zaštita profila od vanjskih utjecaja. Eloksiranjem se materijalu daje metalizirana boja i štiti se od korozije. Ove boje su izuzetno popularne i atraktivne (bronca, zlatna ili boja prirodnog aluminija).

 

 

Glave odlike ALU stolarije?

  • smanjenje troškova i ušteda energije
  • odlična svojstva izoliranja
  • optimalna izolacija od buke
  • veliki izbor boja
  • više sigurnosti

 

Mjesta ugradnje ALU stolarije

Aluminijska stolarija je čest izbor arhitekata prilikom projektiranja građevina raznih vrsta i namjena upravo zbog odličnih karakteristika aluminijskih profila (mala težina, velika čvrstoća, otpornost na koroziju i habanje, jednostavnost obrade profila, postojanost na atmosferske utjecaje itd.)

S obzirom na navedene karakteristike, ALU stolarija najčešće je preporučena kod ugrađivanja na poslovne prostore, sanitarne čvorove, ulaze, velike otvore itd.

 

Kontaktirajte nas

Energa d.o.o.

Petra Preradovića 217 d
31400 Đakovo

+385 31 840 333
+385 91 1840 326
info@energa.hr
energa.dj@gmail.com

www.energa.hr

Ponedjeljak – petak: 7:30-15:30 sati