Petra Preradovića 217 d 31400 Đakovo +385 31 840 333 7:30-15:30 sati
hren

untitled-1

 

Uštedite energiju u Vašem domu uz ENERGA PVC prozore i vrata

PVC stolarija posljednjih godina sve više postaje potreba i preuzima glavnu riječ kako u gradnji novih objekata, tako i na kućama i zgradama starim i više desetljeća.

Kada kažemo potreba, mislimo prije svega na energetsku efikasnost koja se postiže ugradnjom ovakve stolarije. Zato ne čudi što dvije trećine zdravstvenih ustanova i tri četvrtine škola u Europskoj uniji ima prozore od PVC profila.

Energetski učinkoviti prozori i vrata odlučujući su faktori kad je u pitanju potreba za smanjenjem gubitaka energije.

PVC stolarija je odlična izolacija, što donosi znatnu uštedu električne energije; pri ekstremno visokim temperaturama ljeti omogućava minimalan rad klima uređaja, a zimi ušteda električne energije očituje se minimalnim radom grijačih tijela. Sve je to vrlo važno jer omogućava maksimalnu ekonomičnost i znatno smanjuje troškove energije.

 

Ulaganje u PVC stolariju ulaganje je u budućnost!

Ekonomična energetski efikasna investicija kroz zvučnu i toplinsku izolaciju.

Prvi razlog ugradnje naše stolarije i, čini se, najvažniji, jeste ušteda energije. To omogućava da svaki dom postane maksimalno komforan i da onima koji u njemu borave dožive maksimalnu udobnost doma.

Moderni su prozori i vrata sigurna investicija pri brzorastućim cijenama energenata, osiguravaju zdravu klimu u prostorijama, povećavaju osjećaj ugode te osiguravaju dugotrajnu vrijednost nekretnine.

PVC stolarija otporna je na sve vremenske utjecaje.

Posjeduje odličnu protuprovalnu sigurnost.

 

Lakoća održavanja PVC stolarije uz besprijekoran estetski izgled

Ranije ugrađivana stolarija bila je od drveta, što je, zbog atmosferskih utjecaja iziskivalo redovito bojanje i mukotrpno održavanje. PVC vrata i prozori otporni su na UV zračenje, ne hrđaju, ne trule, na njima nisu moguća mehanička oštećenja, ne upijaju vodu. Njihovo održavanje je jednostavno – brišu se mokrom krpom, nema bojanja niti bilo kakvog drugog održavanja.

 

Budite kreativni uz veliki izbor boja i oblika

Neograničene mogućnosti oblikovanja za individualne želje

Oblik i boja prozora bitno utječu na cjelokupni izgled objekta. Individualnost objekta možete postići kombiniranjem boje prozora i vrata, ali i boje roleta, grilja i fasada. Što se tiče oblika, mašta je gotovo neograničena.

Moguća izvedba sljedećih geometrijskih oblika:

 • pravokutni
 • trokutasti
 • okrugli
 • zaobljeni luk
 • asimetričan
Razni oblici PVC stolarije
Trokutasti prozori
Okrugli prozori
Najrazličitije podjele prozora

 

 

 

 

 

 

 

 

Dekori vam pružaju mogućnost da pomoću boje prozora i vrata istaknete bilo unutarnji bilo vanjski dio svog objekta. Na raspolaganju vam stoji gotovo 40 dekora drveta i uni dekora. Već prema vašim zamislima, dekori se mogu postaviti samo na jednu stranu ili obostrano.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aluminijske obloge omogućuju kombiniranje vizualnog doživljaja aluminijskih obloga sa svim dostupnim tehničkim prednostima PVC-profila

 

 

 

Brojne mogućnosti kombiniranja boja pomoću folija za dekoraciju, lakova ili aluminijskih obloga

Uz naše sustave profila za prozore bez problema se mogu ostvariti gotovo sve želje za individualnim izvedbama prozora. Inovativna tehnika lijepljenja dodatno pruža mogućnost izrade prozorskih elemenata u onim veličinama koje uz konvencionalnu tehniku izrade prozora do sada nisu bile izvedive. Ova tehnika idealna je za aktualne trendove u arhitekturi, kao što su visoko etažna ostakljenja.

 

 

 

 

 

 

 

Naša PVC vrata i prozori prave se od tri vrste profila:

 

Funkcionalnost PVC stolarije osigurava i kvalitet okova i tip stakla koje se ugrađuje. Naša tvrtka nudi dvije vrste okova:

 • WinkHaus ProPilot (njemački renomirani proizvođač koji je ponudio tržištu svoju osnovnu varijantu okova. Koji zadovoljava sve funkcionalne potrebe i ujedno okov kojji mi koristimo dugi niz godina i uistinu je kvalitetan i pouzdan
 • WinkHaus ActivPilot (njemački renomirani proizvođač koji u ovoj opciji nudi svoj maksimum)

 

i slijedeće vrste stakla:

 • izo staklo dvoslojno
 • Low-e izo staklo Ug 1,1
 • Low-e izo dvoslojna stakla Ug 2,7
 • Low-e izo troslojna stakla Ug 0,6 i Ug 0,9
 • stakla u boji
 • Staklo sa refleksijom Stopsol
 • Ornament staklo (bezbojno, bronca ili žuto)… itd.

 

untitled-2

Prednosti  PVC prozora:

  • Smanjenje troškova i ušteda energije: Višekomorna tehnika PVC profila osigurava posebno niska vrijednost toplinskog prijenosa. Ono smanjuje potrošnju energije i time troškove grijanja.
  • Odlična klima za stanovanje: Odlična svojstva izoliranja PVC profila osiguravaju minimalne razlike prostorne temperature, time se dobiva na udobnosti stanovanja.
  • Više sigurnosti: Ovisno o položaju i dostupnosti prozori moraju ispunjavati različite sigurnosne zahtjeve. S posebnim okovom, staklom i ručkama prozori se mogu opremiti materijalima otpornim na provale.
  • Optimalna izolacija od buke: Buka umanjuje komfor stanovanja, ujedno može ugroziti i zdravlje. Već u standardnoj izvedbi prozora PVC profili štite od buke, a mogu se izvesti do najvišeg nivoa zaštite od buke.
  • Veliki izbor boja: Prozori i vrata u boji daju poseban dizajnerski naglasak. S preko 50 boja i drvenih dekora nudimo individualna rješenja za svačiji ukus i svaki tip kuće.
  • Vrijednosti s budućnošću: Novi prozori je isplativa investicija,koja povećava vrijednost vaše nekretnine. Koncept prozora za okretno – otklopni prozor objedinjuje funkcionalnost, usavršenu sigurnosnu tehniku i jednostavnost upotrebe. Visoka fleksibilnost za visoke zahtjeve optike, s individualnim dizajnom spojne strane.

 

 

 

pvc prozori 2

 

 

ULAZNA VRATA

 

Na tržistu možete pronaći ulazna vrata različitih dimenzija, boja i dizajna, čemu se pridonosi  sve većem zadovoljstvu kupaca. Kao i ostala PVC stolarija, PVC vrata jednostavno je i lako održavati, iznimno su otporna te nisu podložna savijanju. Ona se prave po mjeri kako bi u potpunosti odgovarale mjestu koje je za njih predviđeno. Sama konstrukcija vrata te načini na koji se ona fiksiraju na zid pridonose  velikim uštedama jer prianjajući svakom otvoru za vrata ne ostavljaju mjesta za strujanje zraka i stvaranje propuha. S obzirom na to da se PVC ulazna vrata izrađuju od plastičnih masa, ona ne mogu nabreknuti uslijed jakih kiša, odnosno učestalog kvašenja. U mogućnosti ste birati između velikog broja boja PVC vrata i ukrasa.

 

Linije PVC dekorativnih panela za ulazna vrata:

3
Moderna
2
Premium
1
Elegant
4
Vizual
5
Classic
6
Exclusiv
Standard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dekorativni paneli za ulazna vrata: ALU ili HPL:

Više o ulaznim vratima pročitajte na stranici PVC ulazna vrata.

 

Grilje (fiksne i pokretne aluminijske grilje)

Grilje nude raznolike mogućnosti primjene: kao poseban detalj kuće, kao zaštita od pogleda znatiželjnih susjeda, kao zaštita od sunca ili kao sredstvo regulacije klime u prostoriji. Inovativne grilje iz linije SOL-Design su svojim raznolikim oblicima i bojama vizualno usklađene sa svakim arhitektonskim stilom.

Sustav je prikladan za sve vrste i oblike prozora.

Neke od prednosti grilja:

 • Dugovječne, jednostavne za održavanje i korištenje
 • Visoka stabilnost i toplinska postojanost zahvaljujući ojačanjima velikog volumena na krilima i prozorskim letvicama
 • Racionalna i ekonomična obrada korištenjem ojačanih kombiniranih lamela
 • Kombinirane lamele nepropusne su za svjetlost zahvaljujući specijalno razvijenom obliku

Dizajn grilja:

 • raznolike mogućnosti oblikovanja kombiniranjem boja i dekorativnih folija
 • Raznoliki oblici (četvrtaste grilje s pokretnim lamelama, ukošene grilje, segmentne grilje, polukružne grilje itd.)
 • Grilje s pokretnim lamelama sa ili bez preklopa

 

Podizno- klizne stijene

Uz velike staklene površine i prostorije pune svjetlosti svaki će dom odisati udobnošću i ugodnim osjećajima, te su one u današnjoj modernoj arhitekturi neizostavan element. No, kad su u pitanju velike staklene stijene, pozornost treba obratiti na pravilnu stabilnost te poduzeti ostale mjere vezane uz zvučnu izolaciju i protuprovalnu zaštitu. Naše podizno- klizne stijene omogućiti će Vam dobru zvučnu izolaciju sa debljinom stakla i do 44 mm ( i zvučna izolacija i do Rw,P = 43 dB sa Geneo sustavom), protuprovalnu zaštitu (Protuprovalna zaštita: otpornost do klase 2)

Mogućnosti primjene:

 • Vrhunska novogradnja i starogradnja
 • Neprekinuti prijelaz iz stambenog prostora i balkona, terase ili vrta
 • Moguća primjena i u zimskome vrtu
 • Iznimna arhitektonska rješenja s elementima u visini kata (od poda do stropa)
 • Širina elemenata i do 10 m, težina krila i do 400 kg

Dizajn:

 • Skladan dizajn profila za moderno oblikovanje
 • Elementi izvedivi do visine od 2,70 m i širine 10 m
 • Različiti načini otvaranja
 • Brojne mogućnosti kombiniranja boja pomoću folija za dekoraciju, lakova ili aluminijskih obloga

 

Kontaktirajte nas

Energa d.o.o.

Petra Preradovića 217 d
31400 Đakovo

+385 31 840 333
+385 91 1840 326
info@energa.hr
energa.dj@gmail.com

www.energa.hr

Ponedjeljak – petak: 7:30-15:30 sati